Hur allting började

Jag har under stora delar av mitt liv varit den där som flera gånger per år sagt till mig själv “Nu är det dags att ta tag i träningen”

Sen har jag varit superduktig i några veckor för att sedan helt lägga av.

Hösten 2011 var det då återigen dags att göra ett tappert försök att börja få in lite motion i min vardag. Jag började springa lite och tyckte faktiskt att det kändes riktigt bra.

Mina söner hade börjat spela badminton och undrade om inte jag också ville göra det. Tänkte att det kan ju vara kul att göra något gemensamt. Så jag köpte rack, skor, bollar och nya träningskläder.

Det var superkul att spela, iallafall 27 minuter, sen gick min hälsena av. Vilket resulterade i 8 veckor rehab med gips och pjäxa.

Panikångest

Det var också i den här vevan jag blev bekant med min panikångest och min psykiska ohälsa. (Klicka här om du vill läsa  mer om den)

Efter att ha blivit med lurad på gruppträning insåg jag att träning faktiskt var ett riktigt bra för mitt mående.

Efter några år av tragglande med mitt mående föddes idén att fördjupa mig i träningen och friskvård.

PT Utbildning

2014 hoppade jag på en PT utbildning som var klar våren 2015.

Jag startade mitt företag Wellness By Dea och höll både PT pass och gruppträning.

Detta var en sidoverksamhet under flera år och 2020 utvecklade jag kunskapen även inom coaching/livsstilscoach.

Träningens betydelse för mig

Att jag kan tacka träningen för att jag mår så mycket bättre idag råder det inga tvivel om. Det har blivit några “krascher” under årens lopp. Men träningen har fått mig att komma upp på fötter igen och ta mig vidare.

Senaste halvåret har intresset för CrossFit växt sig allt större. Det är den träningen jag för stunden utövar och gillar allra mest.

Håller fortfarande i gruppträningspass, vilket ger mig enormt mycket också. Att få möjligheten att dela träningsglädjen och att motivera och inspirera andra är ju något jag verkligen brinner för.