Mental och fysisk styrketräning

Personlig utveckling är verkligen något som ligger mig varmt om hjärtat. Kanske hade jag aldrig fått möjligheten att utvecklas på det vis jag gjort de senaste åren om det inte var för att jag kraschade eller att jag den där hösten 2011 drabbades av panikångest och ångestattacker.

Där och då var det såklart fruktansvärt, men idag kan jag lätt säga att jag är så tacksam för allt det lärt mig och för den drivkraft det givit mig.

Psykisk ohälsa ökar lavinartat och det enda sättet att kunna hantera det på ett bra sätt är att prata om det. Det är just därför jag har den här bloggen/hemsidan. För att jag mår bättre av att få prata om det, jag vet också att det hjälper andra i samma situation. Att människor inspireras och motiveras av att jag berättar min historia.

Jag tycker att man kan jämföra mental styrketräning med vanlig styrketräning. När vi tränar en muskel och överbelastar den så utvecklas den och växer.

Samma sak gäller våra mentala muskler. När vi utmanar våra rädslor så växer våra mentala muskler och vi blir modigare och starkare.

Det blir inte lättare, vi blir starkare!