MIN PERFEKTA DAG

Föreställ dig din perfekta dag. En dag där alla hinder, alla om och måsten var bortblåsta. Du hade alla tänkbara resurser att göra exakt det du vill. Var du vill och hur du vill.

Skriv ned din perfekta dag på ett papper, i din telefon eller i datorn. Det viktiga är att det är lätt tillgängligt.

Beskriv också i dina noteringar hur det skulle kännas just denna perfekta dag. Vilka känslor dyker upp, vilka tankar dyker upp. Notera!

-Var bor du?

-Hur bor du?

-Lever du tillsammans med någon?

-Vad jobbar du med?

-Pluggar du?

-Hur ser ditt kontaktnät ut?

-Hur är relationen med släkt och vänner?

-Har du barn?

Låt fantasin flöda!

Gör det gärna som en berättelse där du utgår ifrån att du är just i din perfekta dag.

T.e.x

“Jag vaknar lite tidigare än alla andra. Går upp, brygger lite kaffe som jag dricker ur min favoritkopp. Jag tittar ut genom fönstret och ser solen gå upp bakom träden. Yogar en liten stund och tar sen en promenad med solen och naturen som sällskap”.

Kommer hem, väcker min sambo och vi äter en gemensam frukost på altanen……….

Ja, du förstår. Beskriv in i minsta detalj hur din perfekta dag känns.

Kanske är det så att du just idag inte befinner dig på den bästa platsen i livet av olika anledningar. Men försök att locka fram känslan och möjligheten av att njuta av din perfekta dag. Då kommer även din situation kännas bättre.

Det handlar inte om våra fysiska omständigheter, det handlar om känslan vi känner. Känslor skapas av tankar, som i sin tur skapas av omständigheter.

Omständigheterna kan du inte alltid styra över. Men dina tankar har du all möjlighet att kontrollera, och därmed dina känslor.

Läs din “Perfekta dag” historia för dig själv varje morgon, och gärna högt. Gör det i 30 dagar och jag lovar dig att det kommer att ge effekt.

Lycka till, njut av din perfekta dag och kom ihåg, tankar föder känslor!

Den här videon är mitt ledmotiv varje morgon ; )