2022 ska bli mitt år!

Publicerat

Så har återigen ett år gått. Vi kan lämna 2021 bakom oss och välkomna 2022. Hur börjar du första dagen på det nya året? Ligger du bakfull i sängen med lite ångest och undrar varför det blev såhär i år igen? Eller har du redan hunnit med första passet på gymmet, för det här är ju året då du ska ta tag i din träning? Vad har du för nyårslöften inför 2022? Du kanske inte har några, 2022 kanske bara får bli som det blir. Hur många av dina löften 2021 infriades?

NYSTART

Jag älskar nyår. Det är som att man får en nystart. Man kan sammanfatta det gångna året, reflektera över vad som hänt och vad man gjort med det.

Men jag gissar att jag inte är själv om att vid slutet av året inse att alla de löften och alla de mål jag satte inte infriades.

Kanske börjar du leta efter ursäkter till att det inte blev som det blev. Som en tafatt ursäkt till att du inte gjorde vad du lovade dig själv.

Det blev inte det här året som du tog tag i träningen, började dricka mindre, slutade röka, fick tummen ur för att byta jobb eller tog dig modet att bryta den där destruktiva relationen.

-”Ja, men det har ju varit så mycket nu, med Corona och allt..” Fuck you! Det där är bara bullshit. När du stod där i slutet av 2020 och sa till dig själv och skrev på dina sociala medier att 2021 minsann skulle bli ditt år! Att det var skönt att lämna skitåret 2020 bakom dig. Redan där och då visste du att i slutet av 2021 skulle du göra exakt likadant!

GÖR BOKSLUT REDAN IDAG FÖR 2022

Vad händer om du gör ditt bokslut idag. Skriv ned vad 2022 har betytt för dig, vilka drömmar och mål du uppnått. Hur känns det? Vem är du 31/1 2022?

Utgå sedan från det bokslutet och gör en plan för vad du behöver göra månad för månad, vecka för vecka och dag för dag för att du ska kunna nå ditt bokslut och dina mål.

-”Ja, men det är inte så lätt att veta hur mitt liv kommer att se ut om ett år. Det kan ju hända massor av saker och man vet ju inte hur omvärlden ser ut”

Nä, det vet du inte. Men se då till att ha en plan b och c också. Om du vill nå ditt bokslut, med vad allt det innebär då kan inte 2022 bara hända. Du kommer att hitta massor av bra ursäkter till att 2022 inte heller blev som du tänkt dig.

DET LÖSER SIG

Sluta tro att det löser sig, du måste lösa det. Vill du få till en förändring i ditt liv så måste du genomföra den. Det spelar ingen roll att det nya året heter 2022. Året kommer inte göra ett skit för dig och heller inte emot dig.

Om 2022 blir ett skitår är det bara ditt fel. Såklart kan du drabbas av omständigheter som känns överjävliga. Det kan handla om förluster och tragedier. Jag har svårt att tro att alla 365 dagar kommer att vara fyllda av just förluster och tragedier. Klart att dom kommer att påverka dig och helt klart kommer dom att dyka upp. Att gå in i 2022 med tron om att detta år kommer inga motgångar eller hinder sätta stopp för dig är naivt och korkat. Var realistisk och förberedd. Smällarna blir inte lika hårda och låt inte motgångarna bli något som sänker dig eller ger dig rättigheter att skylla på att året blev skit.

LÄTT ÄR TRÅKIGT, SVÅRT ÄR KUL!

Jag har snott det uttrycket från Sysifos och jag gillar det skarpt. För visst är det så att om vi tittar i backspegeln så är det just motgångar och svårigheter som stärkt oss?

Det är inte dom lätta hantlarna på gymmet som gjort oss starka, inte dom lätta uppgifterna i skolan som gjort oss smartare och inte dom lätta utmaningarna som gjort oss stolta över oss själva.

Vi växer i motgång och motstånd. Likt en drake som lyfter i motvind, blir vi starkare när vi utmanas. Så se utmaningarna 2022 som möjligheter till att bli starkare. Se dom som en möjlighet att närma dig ditt bokslut där dina mål och drömmar går i uppfyllelse. Se för fan till att göra jobbet! Varje månad, varje vecka och varje dag. 

BEHÖVER DU HJÄLP?

Känner du att du behöver en spark i baken eller hjälp med att hitta motivation och driv för att göra 2022 till ditt år?

Du ska du sluta fundera och kontakta mig istället!

Jag kommer såklart inte gör jobbet åt dig men jag kan hjälpa dig att hitta rätt verktyg och pusha dig i rätt riktning när du tvivlar och tvekar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.