CARPE FUCKING DIEM

Publicerat

Vi alla känner till den där härliga känslan i kroppen och själen när vi träffat någon som berört oss. Kanske har vi lyssnat på en föreläsning, podd eller något annat inspirerande.

Vi bubblar av energi och känner att: Nu jäklar skall jag ta tag i mitt liv. Genast börjar vi sprida klokskaperna som vi tagit del av likt en religiös som försöker frälsa världen. Vi försöker med entusiasm engagera alla i vår närhet. Äntligen har vi hittat svaret och framför allt lösningen på det är som skavt. Nu har vi fått reda på vad som kommer att få oss att må så mycket bättre.

DET ÄR NU DET BÖRJAR

Vi är så exalterade att vi t.om. går in till inredningsbutiken och köper en sten där det står “Carpe Diem”. Den skall bli symbolen för vårt nya liv.

För det är exakt det vi skall göra nu, vi skall fånga dagen, och vi ska äntligen bli genuint lyckliga och tillfredsställda!

Åh, det blir så fint därhemma. Med nya stenen bredvid sängen på nattygsbordet. Den blir det första vi ser på morgonen, och det sista vi ser på kvällen. Kanske ordnar vi med en meditation hörna. Prydd med buddhafigurer och rökelser. För nu har vi ju börjat vårt nya liv. Personen vi inspirerades av berättade ju att just meditation tio minuter om dagen gjort underverk. Så nu har vi fixat iordning vår alldeles egna plats. Vi gör en lista på alla andra bra saker vi skall börja med. Vi skall gå promenader varje morgon, dra ner på kaffet, sluta med sötsaker. Nyttig och vällagad lunch samt middag är också något vi skall börja med. Skippa de där timmarna på kvällen när vi sträckglor på serier för att vara “up to date” när vi pratar serier i fikarummet på jobbet.

Åh, det känns så bra, vi är verkligen på gång!!

NÄSTA MORGON

När klockan ringer 05.00 nästa morgon är den där motivationen som bortblåst, vi vänder oss om, snoozar och tänker: “Bara fem minuter till”

När vi för fjärde gången snoozar inser vi att det inte blev någon morgonpromenad, så vi kan lika gärna ligga kvar.

Larm nummer två ringer. Det är ju för att vi skall hinna fixa en ordentlig frukost och bra mellanmål att ta med till jobbet. Samma visa igen, vi snoozar några gånger för att tillslut stressa upp och kasta i oss frukosten som består av två koppar kaffe och en rostfralla.

Ögonlocken är tunga, och vi ser lite suddigt. Det är ju riktigt irriterande, vi ser ju knappt vad det står i mobilen när vi maniskt scrollar bland Instagram och FB. Men vi ser inte tillräckligt suddigt för att missa inlägget vår polare lagt upp. En selfie i soluppgång, med ett stort leende och texten “Fånga dagen”

“Vilken idiot”  hur kan man vara så glad 05.00 på morgonen, så jävla påklistrat.

Tiden rinner iväg och vi måste dra till jobbet. Någon mat till matlåda fanns det ju inte heller, “Äh, jag köper något i cafét på jobbet”.

Vi rasslar ihop våra saker, går förbi den obäddade sängen och din meditationshörna, det känns som om buddhafiguren tittar på oss och viskar “Skulle inte du meditera varje morgon?”

Det dåliga samvetet gör sig påmint och vi slår igen dörren bakom oss och beger oss mot jobbet. Känslan är inte riktigt som vi förväntade dig kvällen innan. Vi skulle ju känna oss pigga, energifyllda och glada. Nu är vi trötta, sura och lite förbannade på polaren som lägger upp bilder på någon fånig soluppgång,och på buddha som tittade så anklagande på dig.

På jobbet möts vi av just den polaren som lagt upp bilden, hen var ju en av dom som hakade på när vi försökte frälsa alla vi känner. Med ett stort leende på läpparna får du ett “Godmorgon”, såg du bilden.? “ “Alltså, jag är så tacksam att du fick mig att börja med detta. Jag mår så sjukt bra av det”  “Hur var din morgonpromenad?”

“Jo, tack, den var ok….”

Shit, redan lunch. Vi rusar ner till cafét och köper en matlåda. Blodsockret är i botten så vi passar på att köpa tre st kexchoklad också. Det blev ju rabatt om man köpte tre.

Trycker i oss matlådan, kexchokladen och några koppar kaffe för att klara eftermiddagen.

JÄVLA SKITDAG

Trötta och sega lämnar vi jobbet på eftermiddagen. Finns knappt någon energi kvar, och tanken att gå till gymmet ikväll är helt bortblåst.

Nä, jag skall chilla i soffan, kolla lite serier för det är jag värd efter en sån skitdag.

Vi kommer hem, slår igen dörren bakom oss. Går ut i köket, öppnar kylen och hittar återigen inget att äta.

Lyckligtvis har pizzabutiken utkörning, så vi slipper lägga energi på att laga mat.

Vi beställer en pizza med extra allt, för det är vi värda efter den här jobbiga dagen.

För att inte missa viktig tid på serien så äter vi i soffan. Det finns även lite chips kvar från helgen som vi unnar oss. Vad skönt att vi skippade gymmet. Då hinner vi ju kolla något extra avsnitt.

När det är läggdags kollar vi larmet och inser att det ringer 05.00 imorgon bitti. Vi tänker: “Varför skall jag gå upp så tidigt, det blev ju inget bra alls, jag behöver sova” Ställer larmet på 07.00, scrollar lite Insta och FB. Den där jävla polaren har såklart lagt upp en ny selfie. Den här gången från gymmet. Hen har också lagt upp en bild på middagen, som består av mycket grönsaker och protein. Vem fan bryr sig om vad hen äter!!!

Lite irriterat lägger vi bort telefonen, råkar slå ned något från nattygsbordet. Tänder lampan och där på golvet ligger stenen med texten “Carpe Diem”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.