CrossFit

Publicerat

Våren 2021

Våren 2021 blev kanske inte som jag tänkt mig. Drömmar skulle gå i kras och återigen skulle jag få uppleva känslan av att stå på ruta ett.

Återigen skulle demoner och hjärnspöken sätta stopp för mina planer. Men den här gången gjorde jag annorlunda.

Jag insåg att det där med quick fix kanske inte riktigt är lösningen som passar mig och mitt mående.

Jag backade tillbaka, kapitulerade och accepterade läget och situationen.

Gick till djupet med problematiken och lät det ta den tid det behövde.

Jag är inte på långa vägar färdig med min resa och mitt jobb med mig själv och mina hjärnspöken.

Jag kommer förmodligen aldrig bli klar med det jobbet. För varje sten jag lyfter på så kommer det fram lite mer att ta tag i.

Våren och sommaren var lite besvärlig. Lite som att jag hamnat helt ur kurs och måste börja hitta nya vägar. Om vi fortsätter att gör som vi alltid gjort, så får vi de resultat vi alltid fått. 

Skaffa en hobby

Efter jobbyte och att ha skalat ned min egna verksamhet så kom jag snart fram till att en hobby är något jag borde ha.

Sommaren var inga konstigheter, då fanns det massor av roliga byggprojekt att ta tag i.

Det blev en ny altan, en CrossFit rigg och lite annat bra att ha.

Men så kom hösten och suget efter att ha en hobby eskalerade.

Jag försökte lära mig ett nytt språk, fläta armband, baka surdegsbröd och kanske plugga något. Men inget av det lockade och gjorde att suget mättades.

Sen kom jag på den fantastiska idén att börja med CrossFit.

CrossFit

Då tänker du att träna är väl ingen ny hobby för dig?!

Nä, det är helt sant. Men att lyfta upp träningen till en helt ny nivå och att helhjärtat gå in för den med allt vad det innebär var något nytt.

Jag skaffade ett klippkort på Boxen i Katrineholm, började nörda mig in i alla CrossFit games klipp jag kan hitta. Följer hur många atleter som helst.

Det är som att en helt ny värld har öppnats för mig.

Ett nytt sätt att träna och för första gången på många år inte vara den som skall ha koll och lära ut träning. Nu är det tvärtom, jag kommer till Boxen och har ingen aning om vilket pass som ska köras, om det är övningar jag kan eller gillar.

Anlitat en coach

För att få ut maximalt av min nya hobby och för att verkligen utvecklats har jag även anlitat en coach. Kan ju låta konstigt att en PT anlitar en annan PT. Men för mig är det en självklarhet att ta hjälp av ett proffs i ett område där jag är en smula okunnig.

Som vanligt när jag snöar in på något så får min stackars fru inte höra annat än massa tjat om träning, övningar, wodar osv. Men hon är så fantastiskt stöttande i detta projekt, och låter mig sväva iväg. För hon vet lika väl som jag att detta är så betydelsefullt för mig.

Träningen är min livlina

När träningen kom in i mitt liv för typ 10 år sedan så har den ju betytt enormt mycket för mitt välmående. Så detta känns som ett naturligt steg att vidareutveckla mig själv både fysiskt och mentalt.

Träning är och förblir min “go to” både när jag mår fantastiskt bra men också de stunder i livet när det är lite mer uppförsbacke. För det kommer det att vara, det är jag fullt medveten om. Men ju mer vi övar på att hantera våra motgångar och svagheter så bygger vi ju både mentala och fysiska muskler.

Det blir ju aldrig lättare, vi blir starkare!

Så ett tag framöver kommer jag att fylla bloggen med min nya hobby, med min utveckling.

Kommer att dela med mig av mina framsteg, motgångar och annat skojsigt.

För jag tänker att kan jag som 45 åring börja med CrossFit och se rmina framsteg inom det området och vad det gör för mig. Då är det lite av min skyldighet att dela med mig så att även andra kan hoppa på detta tåg. Jag vill inspirera och motivera andra att våga kasta sig ut och våga utmana sig själva.

Jag har aldrig varit så gammal som nu, men jag har heller aldrig varit i bättre form än vad jag är nu.

Det är aldrig försent ; )

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.