DRÖMMAR

Publicerat

Jag är nästan säker på att du har eller iallafall har haft drömmar om hur ditt liv skall se ut. Hur du som ung drömde om den där karriären, eller snyggaste killen/tjejen. Eller hur du drömde om utbildningen du skulle gå, jobben du skulle söka och alla äventyren du skulle uppleva. Så kom något i vägen, eller färdplanen ändrades av olika anledningar.

ORÄTTVIST

Någon kom och knöck den där drömdejten framför ögonen på dig. Någon smet före i kön och blev befordrad när det borde ha varit du som skulle få den där tjänsten.

Du missade att skicka in ansökan till utbildningen, och nu är det försent.

Livet är bra orättvist ibland, eller hur? 

Eller kan det vara så att livet faktiskt är exakt så rättvist som det bör vara. Att det inte var “någon” som hade mer tur, eller smet före, utan att det faktiskt handlar om dig? Kan det vara så att du faktiskt är ansvarig för ditt liv och allt som händer i det?

Ja, så skulle det ju faktiskt kunna vara, eller rättare sagt. Så är det!

“Men jag kan ju inte rå för att någon annan  hann före mig och bjöd ut drömdejten”

Jo! om inte du låtit någon annan komma före, då hade det ju varit du som var på dejt!

“Fast jobbet då, det kan jag ju inte rå för, jag blev ju inte ens tillfrågad”

Visste dina chefer om att du var intresserad då och att du vill utvecklas?

AGERA

Vill vi komma någonvart så måste vi agera. Vi kan omöjligt sitta och vänta på att rätt tillfälle dyker upp. Vi måste se till att skapa rätt tillfälle.

Har du hört talas om “Law of attraction” eller som den på svenska heter Attraktionslagen?

Det bygger på att om vi försätter oss i rätt tankemönster så kommer våra önskningar att uppfyllas. Jag köper detta till viss del. Däremot tror jag inte på att bara för att vi önskar oss en miljon kronor så kommer det att dimpa ner en säck med pengar i soffan.

Jag är dock fast övertygad om att när vi har rätt mindset så kommer våra tankar och känslor att leda oss in på rätt spår.

Om du har en önskan om att bli befordrad på ditt arbete. Om hela ditt mindset bygger på den önskan, så kommer du både medvetet och omedvetet att söka dig mot det målet. Du kommer att leva, agera och fatta beslut som går i linje med dina önskningar eller mål.

Men det är hela tiden du som gör jobbet.

RÄTT MINDSET

Vi tar träning som exempel, för det kan de flesta relatera till oavsett om man tränar eller inte. Om du har som mål att komma igång med din träning, vilket mindset tror du då skulle vara mest effektivt?

Att tänka “Jag är en person som tränar, och jag gillar vad träningen gör med mig och hur den utvecklar mig”

eller “Jag hatar att träna, jag fattar inte ens varför jag ger mig in i detta, jag kommer ju snart sluta iallafall.

Jag tror och hoppas att du valde alternativ två som ett framgångsrikt mindset för att komma igång med träningen!

SKEPTIKERNA SOM SÅGAR VÅRA DRÖMMAR

När vi då själva har lyckats ändra vårt mindset, då är det dags att fajtas med de där runt omkring oss som kraftigt ifrågasätter om det verkligen är bra att träna flera gånger i veckan?

“Men vad duktig du blivit då, ska du sluta fika med oss nu också?” 

Känner du igen de personerna? Dom som faktiskt tvivlar på våra mål åt oss?

Dom finns överallt, och ibland kanske det t.om. är du och jag som är de där gnällspikarna.

När vi väl har bestämt oss för att göra en förändring och följa våra drömmar så ska vi oavsett vad det handlar om ta rygg på dom som gör det vi vill göra.

Du ska ju inte fråga din kompis som aldrig satt sin fot på ett gym om det är en bra idé att börja träna. Du frågar ju inte grannen som levt i ett destruktivt förhållande de senaste tjugo åren om relationstips.

Så ta fram dina drömmar eller dina mål, granska dom och sondera terrängen om det finns någon som gjort eller gör det du drömmer om att göra.

Den personen kanske finns i din närhet. Du kan ju helt enkelt bjuda på en lunch eller en fika och fråga hur personen i fråga gjorde. Det kanske är personer som du kan följa i någon form av social media eller liknande.  

Nu ska du ju inte skapa en kopia av din förebild, utan du skall ju utgå ifrån dig själv och vad du står för. Att hitta inspiration från dom som gör det vi vill göra är nyckeln till framgång.

RESELEDARE

Tänk att du skall ut på en roadtrip i en buss. Du är reseledare och bestämmer faktiskt vilka som får följa med och var i bussen dom skall sitta.

På just den här resan kanske några helt enkelt inte får följa med, för dom tillför inte det du behöver. Det betyder inte att du skall rata dom fullt ut. Det handlar bara om att på just den här resan får dom lov att stanna hemma.

Bestäm också var dina medbjudna gäster skall sitta. Det här är en viktig process, för det kan ju vara viktigt att få med sig någon eller några skeptiker. Dom kan ju faktiskt se situationen med andra ögon, och faktiskt förutse vissa hinder. Vi vill ju inte att dom skall köra, för då kommer vi ju aldrig iväg. Kanske skall dom sitta lite längre bak i bussen. Vi kan ju alltid be dom komma fram om vi behöver dom.

För vad är det värsta som kan hända om du ger drömmen eller målet en ärlig chans?

Självklart kan vi misslyckas, och skeptikerna får rätt. Vi kan ju faktiskt också lyckas. Det är ju med den känslan vi skall ge oss in i äventyret. Känslan av att vi lyckas, känslan av seger och att vi uppfyllt vår dröm eller våra mål.

Det är den känslan som driver oss framåt och slår dövörat till när det gäller våra skeptiker. Vi har ju omgett oss av dom som tror på oss. Dom som gjort eller gör det vi vill göra.

Så känn nu efter, vad är din känsla? Vad är dina drömmar och mål?

Och den viktigaste frågan!!

När tänker du börja?

Följ dina drömmar, dom vet vägen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.