Förebilder

Publicerat

Vi har alla haft dom, och har förhoppningsvis fortfarande. Förebilderna. Personerna eller figurerna som vi ser upp till och som vi drömmer om att en dag bli likadana som.

Hulken var min stora förebild när jag var liten. Jag vet, han fanns inte på riktigt. Det gjorde ingenting, jag älskade att klippa sönder mina gamla kläder för att se ut som Hulken.

Sen blev jag lite äldre och förebilderna ändrades. Hulken byttes ut mot Tom Cruise i filmen Cocktail.

Det var en så stark förebild och en vacker dag stod jag där i baren och jonglerade med flaskor och sålde sliskiga drinkar till överförfriskade människor.

DAGENS FÖREBILDER

Idag finns varken Hulken eller Tom Cruise med på min topp fem lista av förebilder.

Jag är övertygad om att Hulken och Tom Cruise har betytt mycket för min utveckling. Nu har jag kanske växt ifrån dom lite.

Sedan jag började intressera mig för mental och fysisk utveckling har jag samlat på mig en bunt med nya förebilder. Jag tror att det är viktigt att ha förebilder. Det är ju personer som gör eller har gjort det vi vill göra. Så om vi helt enkelt snor eller kopierar deras recept så är vi ju en bra bit på väg! Eller hur?

Nu är det ju tyvärr inte så enkelt. 

DEN SOM SNOR HAN HAR

“Den som snor han har” var ett uttryck som myntades under min PT utbildning. Det ligger ett värde i den meningen. Nu menar jag inte att vi skall ut och stjäla. Att sno, eller iallafall använda sig av utformade verktyg och strategier som någon annan redan kommit på är ju genialt. Varför skall vi uppfinna hjulet på nytt?

SHARING IS CARING

Visst är det så att vi som människor växer av att dela med oss? Känslan när vi gjort något genuint bra för någon. Då händer det något inombords, eller hur?

Jag tänker att det är fint och genuint omtänksamt  att dela med sig. Det jag varit med om kommer garanterat andra vara med om, och kan jag hjälpa dem på den krokiga vägen så är det ju fantastiskt.

Samma sak tänker jag att mina/våra förebilder tänker. Dom växer och stärks av att få hjälpa andra medmänniskor.

MIN TOPP FEM LISTA

Som sagt. Hulken och Tom Cruise har fått lämna plats åt följande fem förebilder. Självklart kan listan göras mycket längre. Dessa fem ligger på topp just nu.

Johannes Hansen

Sveriges främsta mentala rådgivare. Han är så genuint proffsig och driven. Går rakt in i hjärtat och ger mig den där sparken i röven som jag ibland behöver. Lyssnar på hans podd, läser och lyssnar på böckerna och har varit på hans föreläsning.

Anders Hansen

Anders har fått upp mina ögon och intresset för hjärnan och hur den påverkas av fysisk ansträngning. Att förstå sig på hjärnan är en ganska stor nöt att knäcka. På det sätt Anders beskriver hjärnans funktioner och varför den är som den är trollbinder mig. Läser och lyssnar på hans böcker. Varit på föreläsning.

Jacob Hellgren “The Life Coach”

Livscoach och PT. Jag hittade hans podd ganska nyligen och har verkligen fastnat för den och lyssnar dagligen. Han har mycket fokus på hur tankar föder känslor. Känslor föder i sin tur handling. Sjukt intressant och lärorikt. Han har även skapat appen “My perfect day”

Björn Natthiko Lindeblad

Det här är personen som kanske betytt mest av alla i min personliga utveckling. Det var han som fick mig att se buddhismen med andra ögon. Jag har alltid varit intresserad av buddhism. I dag ser jag buddhismen ur ett annat perspektiv. Jag anser inte att jag är buddhist idag. Jag är så tacksam för alla verktyg och klokheter jag har samlat på mig tack vare Natthiko. Lyssnat på hans sommarprat, poddar, sett honom live vid flera tillfällen. Har lärt mig mina vackraste ord av honom. Varsevarande och provprata.

Dessa fem personer och naturligtvis mina nära och kära har hjälpt mig på min väg framåt och bidragit till att jag idag lever mitt liv på bästa tänkbara sätt.

VILKA ÄR DINA FÖREBILDER?

Vilka förebilder har du? Vad gör dom som du inte just nu gör? Vad kan du lära dig av dom?

Ta rygg på dom som lever det liv du vill leva. Jag har sagt det förut och jag säger det igen.

Vi måste ta råd och tips av dom som lever det liv vi vill leva, inte dom som tycker att vi är drömmare och borde tagga ner och bli lite verklighetsförankrade.

Om du drömmer om stora biceps så frågar du ju inte personen på gymmet som har de minsta bicepsen om råd!  Rimligtvis frågar du personen som har de största bicepsen om råd.

Frågar du personen som vars företag går back om råd inför din egna etablering? Nej, du frågar ju den personen som driver ett framgångsrikt företag.

När det kommer till din personliga utveckling frågar du såklart inte bromsklossarna om råd. Du frågar den personen som tror på dig och som inte går på dina ursäkter.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.