Ni vet den där sköna känslan när blodet rusar lite snabbare igenom kroppen, när hjärtat slår lite tydligare, när livet känns så där extra bra och fantastiskt. Visst är det en skön känsla?

Kanske får vi den extra kicken när vi är nykära, när vi träffar vårt barn för första gången, när vi börjar det där nya jobbet, när vi får nyckeln till den nya bilen, huset eller lägenheten. Kanske får vi den kicken när vi äter något riktigt gott, när vi får ta det där glaset vin till maten efter en lång arbetsvecka, kanske känner vi den där kicken när vi har sex, eller när vi swischar ner för nypistade slalombacken.

Det finns nog lika många kickar som det finns människor, och lika unika.

Är det något fel med dessa kickar då? Absolut inte, det är väl dom som sätter lite extra guldkant på tillvaron.

Men vad händer om vi bara lever för kickarna? Om vi på något vis bara anser att kickarna är det viktiga,att vi stället krav på oss själva att vi måste ha konstanta kickar för att må bra, att allt annat är värdelöst..

Vad händer då?

När det inte räcker med ett glas vin för att uppnå känslan, det kanske går åt en hel flaska, när alkoholen kanske byts ut mot droger för att få samma kick, när din prestation på jobbet enligt dig inte är god nog, när du försöker höja tempot och din leveransförmåga för att få den där ”må bra känslan”

Kickarna blir svårare att nå, du får svårare att njuta av dem och tiden mellan kickarna är bara ett svart dystert hål, då är det inte lika mysigt längre.

Men som tur är finns det ju faktiskt någon som kan hjälpa dig, någon som kan få dig att öppna upp ögonen och se vad som är på gång att hända… det är du!!!

Du är den enda som kan sätta stop för ditt skenande och skadliga beteende, ingen annan. Visst är det häftigt? Finns bara en enda som kan hjälpa dig, det är ju skapligt unikt och ger verkligen en kick. Av flera miljarder människor är det bara du som fixar det här uppdraget 😉

Är det lätt då? Nope!

Men det här händer väl bara andra? Nope!

Men man måste väl kunna skylla på någon annan? Nope!

Vi kan inte ändra på det som varit, men vi har alla möjligheter i världen att göra fortsättningen till något fantastiskt.

Det finns bara en av dig, och det är du!

 


 

2 kommentarer

  1. Så sant! Du är så klok, håller med men det kan vara nog så svårt. Vill ju gärna att det finns en riktig guru som hjälper en med alla problem och dåligt tänkande. Det är nog ett livslångt tränande. När man är så gamla som vad jag är så har jag ju knappt halva livet på mig.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *