Hela mitt liv har jag haft ett högt tempo, hela tiden haft något på gång och hela tiden varit på väg.

Det här är en egenskap jag på ett sätt gillar, jag tvekar nästan aldrig på att dra igång ett nytt projekt, är inte rädd för att prova nya vägar och utmaningar. Det är den bra sidan av myntet.

Som ni vet har myntet två sidor, den sämre sidan av myntet är kanske att om man alltid håller ett högt tempo, hela tiden drar igång nya projekt, och hela tiden gör allt extremt snabbt och ibland kanske utan eftertanke. Vad händer då?

Jo till sist tar energin slut för en stund, man blir lite påfrestande för omgivningen och framför allt missar man så vansinnigt mycket.

Tänk dig att du åker motorcykel på en fin väg omgiven av vacker natur, du kommer fram till en raksträcka som är flera km lång, då kanske det rycker lite i högerhanden och du gasar på. Du känner pirret i magen och fartvinden mot ansiktet, du gasar på lite extra för att få lite mera pirr och en ännu skönare känsla, tillslut har du vridit gasen i botten och du känner att du är kung över vägen. Allt runtomkring dig är borta, det är bara du, vägen och farten.

Plötsligt kommer det en kurva, du har helt missar att raksträckan tagit slut, trots alla varningsskyltar. Du fumlar efter bromsen men det är försent, du brakar rätt ut på fältet, det smörgula fältet som skiner som guld av solen, allt blir tyst och svart.

Efter en stund vaknar du till liv, öppnar ögonen och tittar upp mot en klarblå himmel, tar av hjälmen och hör hur fåglarna kvittrar, känner hur solen värmer ditt ansikte.

Du hade tur den här gången, du klarade dig undan med en jäkla massa blåmärken och några spräckta revben.

Gissar att man lär sig en läxa om man är med om detta. Men gör det att vi lättar på gasen nästa gång? Gör det att vi sänker farten och är mer uppmärksamma på varningsskyltarna, gör det att vi sänker farten och njuter till fullo av den vackra naturen och omgivningen?

Jag har legat och kravlat på det där fältet flera gånger, och varje gång tänker jag.

-”Det här är sista gången jag gör det här misstaget, nästa gång tänker jag bromsa långt innan kurvan”

Övning ger färdighet heter det ju, så nästa gång då tänker jag bromsa i tid 😉

Vet du var din broms sitter, kan du tyda varningsskyltarna och har du förmågan att sänka farten och njuta av naturen och omgivningen på din resa? Visst blir resan mycket härligare när vi får möjlighet att uppleva den?