Vänta inte till imorgon

Publicerat

PÅ MÅNDAG BÖRJAR MITT NYA LIV

Har det hänt att du tänker så?

Att nu får det vara nog, nu måste jag ta tag i det här! Jag börjar i morgon, eller nästa vecka, eller efter nyår, eller efter semestern? Du är garanterat inte ensam om att ha dessa tankar.

Men varför skall vi vänta, varför kan vi inte börja nu? Vänta inte till imorgon!

MOTIVATION

-”Just nu känner jag mig inte motiverad att börja träna eller äta hälsosamt. Jag väntar tills motivationen kommer”

Vad kan få oss motiverade? Är inte ett piggare och hälsosammare liv motivation nog?

Jag tror att motivation är skitsnack! Motivationen är inget som sköljer över oss en vacker dag när vi minst anar det. Motivation byggs upp av disciplin.

SÄTTA UPP MÅL

När vi bestämt oss för att nå ett mål oavsett om det handlar om att gå ned i vikt, äta sundare, börja träna eller bara leva hälsosammare . Resan börjar alltid med att ta ett första steg. Efter första steget kommer alla andra steg och vi måste kämpa för att komma framåt. Är det så lätt då? Nä det är det verkligen inte, men det är lite som att lära sig cykla. Jag gissar att vi alla har skrapat upp knäna flertalet tillfällen innan vi lärde oss. Hur skulle det varit om vi provade att cykla första gången, ramlade omkull och ställde oss med armarna i kors och sa: ”Jag tänker vänta med att lära mig cykla tills motivationen kommer”

Vår motivation byggdes upp av att våra kompisar kunde cykla, och självklart ville vi också lära oss. Trots att vi skrapade upp våra knän gav vi inte upp. Vi fortsatte att öva tills vi tillsammans med kompisarna kunde cykla iväg på nya äventyr.

FÖRÄNDRA VÅR LIVSSTIL

Samma sak gäller när vi vill ändra vår livsstil. Det är inte gjort över en natt.Det kommer att ta tid. Vi kommer att ramla omkull. Men vi kommer också att resa oss upp igen. Vi måste vara disciplinerade och vägra att ge upp, precis som vi gjorde med cykeln.

Betyder detta att man måste bli manisk då? Att ändra hela vår livsstil? Självklart inte.  Återigen tillbaks till när vi var små och lärde oss cykla. Vi lärde oss inte cykla på en 28 tums cykel och körde Vätternrundan det första vi gjorde. Vi lärde oss på små cyklar och små sträckor. Exakt samma sak skall vi göra här. Börja med små steg och vartefter vi får in våra nya rutiner i vår vardag kan vi utöka.

JAG HAR JU REDAN SABBAT DEN HÄR DAGEN

Ibland hör jag människor säga, (och jag kan faktiskt ibland göra likadant) : ” Äh, den här dagen är ändå förstörd, jag kan lika gärna äta lite mer godis, eller skita i att träna”

Det är ju som att på fredagskvällen när vi står och hackar tomater till tacosen och vi råkar skära oss lite i fingret säga: ”Äh, nu skar jag mig, nu kan jag ju lika gärna skära mig lite till”

Ok, lite överdrivet kanske, men det vi gör är ju att tala om för oss själva att vår hälsa inte är värd något bara för att vi ”slarvat” lite grand. Jag tror inte på att gemene man kan hålla en slavisk kosthållning och aldrig ”fuska”, det blir ganska tråkigt. Men visst kan vi tänka oss lite för, och faktiskt tänka att den kroppen vi fått är värdefull. Självklart ska vi vårda den på bästa sätt.

SERVA KROPPEN LIKA OFTA SOM BILEN

Vi är duktiga och servar vår bil.Ser till att byta olja och tanka med rätt bränsle, och besikta den varje år. Men hur väl tar vi hand om oss själva?

Så vänta inte till imorgon, eller till efter nyår eller till sommaren. Ta tag i din hälsa redan idag. Gör det med små steg, ställ inte för höga krav på dig själv och framför allt ge inte upp. När du trillar ”tillbaks” så tänk inte: ”Skit samma” utan tänk att varje steg du tar är ett steg i rätt riktning. Sätt upp mål och delmål. Du kommer att fixa det, jag är helt övertygad.

För vet du vad?

Det finns ingen som är bättre på att vara du, än just du! Låt ingen annan trampa på dig, låt ingen annan tala om för dig att du inte duger. För det är bara bullshit, du är en stjärna och du har all rätt att ta för dig!

Har du svårt att komma igång, så tveka inte att kontakta mig. Jag kan hjälpa dig med både träning och coaching, så vad väntar du på?  Vänta inte till imorgon !

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.