VEM ÄR KAPTEN?

Publicerat

Jag har vid flertalet tillfällen skrivit om vikten av att ha rätt inställning och att agera i linje med den person vi vill vara. Har du missat de texterna så hittar du dem här

Grillgubben och PT-svinet och Vem tror du att du är?.

Dagens text går lite i samma linje och med samma underton.

Jag är övertygad om att vi alla har olika personlighetsdrag som turas om att driva oss framåt.

Ibland styr den driftiga och mål strävande, för att nästa stund lämna plats åt den kanske mer eftertänksamma, ängsliga och försiktiga versionen av oss själva. Sen har v i ju den där härliga kritiska personen. Som kritiserar allt vi gör, hur vi ser ut, hur vi tänker osv. 

Kan du känna igen dig i det?

Jag tror att dom flesta faktiskt kan göra det.

Om du liksom jag tillhör skaran människor som fått möjlighet att jobba med dig själv lite  extra på djupet pga  utmattningssyndrom så känner du garanterat igen dig.

Kanske var det inte personligheten som var eftertänksam, försiktig och lite tillbakadragen som gjorde att du hamnade i utmattningsfasen. Kanske var det inte heller den personligheten som strök dig på pannan och sa “ det är ok, vila lite nu så blir det snart bra”

Det jag beskriver nu är inget som helst vetenskapligt bevisat utan är mer mina egna tankar och reflektioner.

PERSONLIGHETER

Om jag ser till mig själv så har jag tre olika “kaptener” på mitt fartyg.

Personlighet nr.1 drivs av prestation, målinriktad, driven, ser inga som helst hinder, allt är möjligt, inte så mycket daltande och tänkande, mer agerande.

Jag gillar den här personligheten allra mest. Jag vet också att den här personligheten kan driva på mig alldeles för mycket, och att jag då med all sannolikhet kommer att krascha om jag alltid låter prestationsgubben vara kapten.

Personlighet nr.2 “Trivsel gubben” är mycket mer eftertänksam, nästan på gränsen till grubblig. Har ofta katastroftankar, oroar sig i förskott, väldigt rädd och osäker, tillbakadragen och tyst. Trivs att vara klädd i offerkofta. Den här personligheten har jag historiskt föraktat, men har senare tid lärt mig att lyssna lite mer på, och framför allt slutat att försöka kväva och gömma undan.

Personlighet nr.3 Livsnjutaren. Nu snackar vi “Hakuna Matata” Här händer det inte mycket, men det är en sjukt skön känsla. “Äsch” är ledordet och “vad gör väl det om hundra år?”

Nöjd, tillfreds, på gränsen till lat. Men en personlighet som verkligen njuter och tar tillvara på stunden och tiden.

VILKA PERSONLIGHETER HAR DU?

För att inte bli allt för “psykolog djup” så håller vi detta på en lagom nivå.

Kan du känna igen dig i min beskrivning av mina “gubbar” eller personlighetsdrag?

Hur ser dina ut, vad har dom för styrkor och svagheter?

När styr dom?

Jag vet ju såklart att det var prestationsgubben som fick mig att krascha för en bunt med år sedan. 

Såklart är jag lite sur att det blev så. Men jag är ju också tacksam att jag fick möjlighet att lära känna mig själv lite bättre. Jag är ju också fullt medveten om att det var prestationsgubben som fick mig ur min kris.

Det var nog här någon gång som jag insåg att dessa tre utgör ett team, vars primära uppgift är att hålla mig igång och vid liv.

Hade prestationsgubben fått sparken och lämnat plats åt “Trivselgubben” hade jag förmodligen legat kvar i soffan och kollat dåliga serier och tyckt lite extra synd om mig själv.

Just i det här läget fanns det inte riktigt plats för Hakuna matata gubben, för det var inget skönt läge. Det var alla tre helt överens om.

DREAMTEAM

Så när prestation och trivsel gubbarna bestämde sig för att samarbeta började det ju plötsligt hända saker. Ett steg i taget i rätt riktning och i lagom fart. Såklart blev och blir prestationsgubben emellanåt en smula frustrerad för att det går för sakta, likväl som trivselgubben ibland vill lägga sig på soffan och dra offerkoftan över huvudet.

Men när dom nu växeldrar blir det ju faktiskt riktigt bra till stor glädje för Hakuna matata gubben som allt oftare får möjlighet att luta sig tillbaka i solstolen med en paraplydrink och bara njuta.

DITT DREAMTEAM

Hur ser ditt dreamteam ut? Vilka egenskaper vill du få med dig från de olika “gubbarna” och vilka egenskaper skall du akta dig för? 

En sak kan vi ju vara överens om, den där kritiska rösten kan vi ju lämna kvar på kajen. Den har inget med på vår resa att göra.

Skriv ned vilka dina gubbar eller för den delen gummor är, vilken funktion de fyller och framför allt vilka egenskaper du vill att de skall bidra med.

Det här teamet har som uppgift att driva dig framåt, att skapa den bästa versionen av dig. Så om det av någon anledning är så att kritikern smyger ombord så se då till att kasta hen överbord.

Kanske är det så att prestation för dig är något obehagligt, att det gått överstyr och blivit en form av självkritik. Men då är det ju inte prestationen i sig som är boven, utan återigen kritikern.

Prestation är inget farligt så länge du lämnar kritikern utanför.

VEM ÄR DET SOM STYR?

Så hädanefter får du helt enkelt ställa dig frågan varje dag, kanske varje timme 

“Vem är det som styr nu?”

När det kommer upp en negativ tanke, så ställ frågan!

När du tvivlar på din förmåga, när du inte orkar, när allt går som det ska, när allt känns lätt!! Ställ frågan!

Tillslut har du skapat nya mönster och vanor som gör det lättare för dina positiva personligheter att  styra skeppet i rätt riktning.

Så!

Vem är det som styr?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.